Каталог товарів

УВАГА: ЗАМОВЛЕННЯ ОФОРМЛЯЮТЬСЯ ТІЛЬКИ ЧЕРЕЗ КОРЗИНУ САЙТУ.
ЗАМОВЛЕНЬ У ТЕЛЕФОННОМУ РЕЖИМІ МИ НЕ ПРОВОДИМО!

Подумайте! Вам дійсно потрібно надрукувати цю сторінку?
Сайт vsedoavto.com.ua виступає за збереження природи. Потрібну інформацію Ви завжди можете відправити собі на e-mail чи мобільний телефон

В Україні змінилися правила реєстрації авто

В Україні змінилися правила реєстрації авто
При покупці машини доведеться додатково сплатити збір до 5% від вартості автомобіля.

З 1 січня цього року збір до Пенсійного Фонду за першу реєстрацію авто буде розраховуватися по-новому. Причина – зміна прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 1600 гривень, передає 24 канал.

Для визначення розміру ставки збору в ПФ всі транспортні засоби поділяються на 3 групи в залежності від їх вартості. Від групи, в яку потрапляє конкретний автомобіль, залежить ставка: 3%, 4% або 5% від вартості авто.
Якщо вартість транспортного засобу: не перевищує або дорівнює 264 тисячам гривень – оплачується 3% (якщо об’єкт оподаткування не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

Від 264 тисяч до 464 тисяч гривень – 4% (якщо об’єкт оподаткування перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

Більш 464 тисяч гривень – 5% (якщо об’єкт оподаткування перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

Якщо авто ввозиться з-за кордону, з оціночної вартості автомобіля сплачується акцизний збір, ввізне мито і ПДВ. Ця сума плюсується і таким чином визначається збір до Пенсійного Фонду.

Якщо авто куплено в автосалоні, воно відповідно розмитнено, тому збір в ПФ розраховується тільки від вартості авто.
Пенсійний збір сплачується на рахунок Пенсійного фонду району, в якому зареєстрований територіальний сервісний центр за місцем реєстрації юридичної особи.

Якщо нове легкове авто звільнено від сплати пенсійного збору при першій реєстрації, то вам потрібно звернутися в сервісний центр МВС, узявши з собою підтверджуючі документи, що це авто дійсно забезпечено відповідно до законодавства для інвалідів.

Якщо ж ви здійснюєте перереєстрацію автомобіля – пенсійний збір знову платити не треба: пенсійний збір сплачується тільки один раз при першій державній реєстрації транспортного засобу.