Каталог товарів

УВАГА: ЗАМОВЛЕННЯ ОФОРМЛЯЮТЬСЯ ТІЛЬКИ ЧЕРЕЗ КОРЗИНУ САЙТУ.
ЗАМОВЛЕНЬ У ТЕЛЕФОННОМУ РЕЖИМІ МИ НЕ ПРОВОДИМО!

Подумайте! Вам дійсно потрібно надрукувати цю сторінку?
Сайт vsedoavto.com.ua виступає за збереження природи. Потрібну інформацію Ви завжди можете відправити собі на e-mail чи мобільний телефон

Як українцям будуть міняти водійські права

Як українцям будуть міняти водійські права
Водійське посвідчення категорії В необхідно буде міняти раз в 15 років, а категорії C і D - раз в 5 років. Це нововведення торкнеться тільки новачків.

Керівник головного сервісного центру МВС Владислав Кріклій роз'яснив ситуацію з можливою регулярної заміною прав, передає AUTO-Consulting.

За його словами, всі зміни поки знаходяться на стадії розробки і поправки в закон Про дорожній рух вноситимуться тільки після громадського обговорення.

"Розуміючи загальну стурбованість, точно можу сказати, що громадянам слід не хвилюватися щодо майбутніх нововведень. Усі законодавчі ініціативи знаходяться на стадії розробки, будуть ретельно підготовлені, винесені на обговорення і тільки потім введені в дію. Громадянам буде надано зрозумілі роз'яснення, а пропозиції будуть виключно позитивний характер в площині дотримання водіями правил дорожньої безпеки ", - сказав Кріклій.

Водійські посвідчення, отримані до набрання чинності нових правил, будуть діяти 30, 50 років або безстроково

Як зазначив керівник головного сервісного центру МВС, законопроект буде поданий до Верховної Ради в другій половині 2017 року. За планами МВС, водійські права категорії В необхідно буде міняти раз в 15 років, а категорії C і D - раз в 5 років.

Заміна прав буде супроводжуватися медичним оглядом. Можлива здача іспитів для підтвердження навичок поки під питанням і розглядається тільки для категорій C і D (комерційного транспорту).

Також потрібно врахувати, що закон не має зворотної дії в часі. Тобто, водійські посвідчення, отримані до набрання чинності нових правил, будуть діяти 30, 50 років або безстроково.

Крім того, Кріклій стверджує, що в недалекому майбутньому буде створено електронний реєстр медичних довідок, який допоможе звести на "ні" корупцію в цій сфері. Зміниться і система отримання прав - будуть введені нові екзаменаційні квитки.

Нагадаємо, 24 січня заступник голови МВС по євроінтеграції Анастасія Дєєва опублікувала інформацію про те, що для українських водіїв готують ряд нововведень. Зокрема, українських водіїв чекають мікрочіпи в посвідченнях, а термін дії підкатегорії буде змінений. Ці зміни готують до внесення в закон Про дорожній рух і ПДР України. Крім цього, Дєєва анонсувала зміну терміну дії водійського посвідчення. За її словами документ буде видаватися на термін від 5 до 15 років, в залежності від категорії транспорту. Ця новина викликала шквал коментарів у соцмережах і невдоволення українців.