Каталог товарів

УВАГА: ЗАМОВЛЕННЯ ОФОРМЛЯЮТЬСЯ ТІЛЬКИ ЧЕРЕЗ КОРЗИНУ САЙТУ.
ЗАМОВЛЕНЬ У ТЕЛЕФОННОМУ РЕЖИМІ МИ НЕ ПРОВОДИМО!

Подумайте! Вам дійсно потрібно надрукувати цю сторінку?
Сайт vsedoavto.com.ua виступає за збереження природи. Потрібну інформацію Ви завжди можете відправити собі на e-mail чи мобільний телефон

Як зменшити витрату бензину?

Як зменшити витрату бензину?
​На думку переважної більшості автолюбителів, ціни на бензин завжди були і будуть завищеними. Причини тому можуть бути самі різні, іноді — навіть цілком з'ясовні, але не залишати ж тепер «залізного коня» в гаражі через чергового подорожчання палива! Тому цілком резонним виглядає бажання знати хоча б кілька ефективних способів, як зменшити витрату бензину.

Слід відразу обмовитися, що використання деяких способів часто є неможливим. Наприклад, якщо автомобіль рухається проти сильного зустрічного вітру, то тут, як не старайся, заощадити не вдасться. Інший випадок — за службовим обов'язком або особистих справ, водієві доводиться їздити з причепом,відсутність якого забезпечило б 60% економію палива! Аналогічний ефект має перевантажений пасажирами салон або під зав'язку заповнений багажник. Коментарі, як кажуть зайві.

Але існує чимало таких способів економії, про які середньостатистичний автолюбитель, можливо, і чув, але далеко не завжди застосовує. До речі, дарма! Використання цих простих прийомів дозволить вам не тільки істотно скоротити грошові витрати на пально-мастильні матеріали, а й принести користь своєму автомобілю!

Не тисніть педаль газу з усіх сил! Будь-яке зайве, різке натиснення педалі акселератора в рази збільшує витрату палива. Як відомо, оптимальний діапазон швидкісного режиму знаходиться в межах 60-90 км/год. Дотримуйтеся саме цих показників під час їзди за межами міста або на швидкісній трасі. В обмежених міських умовах просто-напросто забудьте про різке збільшення швидкості! А то навіть самий «непрожерливий» автомобіль видасть вам спортивні 15-18 літрів/100 км!

Регулярно перевіряйте показники тиску в шинах. Адже навіть мінімальне зниження тиску на десяту частку атмосфер відображається в збільшенні витрати пального на кілька відсотків. Не лінуйтеся частіше навідуватися в автосервіс і відновлювати оптимальні показники. До слова, від них безпосередньо залежить ваша власна безпека на дорозі!

Грамотно перемикайте передачі МКПП. Не забувайте про те, що перша передача служить для старту, друга — для розгону авто, а на третій — можна обганяти інших. Четверту передачу використовуйте при їзді в межах міста, а п'яту передачу включайте, коли рухаєтеся по заміській трасі.

Спробуйте зменшити енергозагруженність свого транспортного засобу. Пересування на всіх парах з працюючим кондиціонером, системою обігріву скла і в повному складі включеної оптикою неабияк спустошує бак вашого авто і гаманець!

Використовуйте бензин, що ідеально підходить саме до вашої моделі автомобіля. Тут можна трохи поекспериментувати (в розумних межах) і оцінити середні витрата різних видів палива. Адже покупка самого дешевого бензину нерідко призводить до серйозних витрат, пов'язаних з ремонтом зіпсованих вузлів.

Прийнявши до уваги хоча б ці кілька прийомів, як зменшити витрату бензину, ви зможете вже найближчим часом оцінити очевидні вигоди від їх застосування!